Rucola pesto

Denk je aan pesto dan denk je aan basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Maar pesto is niets meer dan ‘gestampt’. En zegt dus eigenlijk nog niets over de ingrediënten. Alhoewel de originele pesto wel deze ingrediënten bevatte. Die pesto wordt ook wel Pesto alla Genovese genoemd. Doordat er pijnboompitten en Parmezaanse kaas of pecorino wordt gebruikt is die pesto best wel prijzig. Rucola pesto is eigenlijk een goedkopere variant, maar minstens net zo lekker!

Rucola pesto

Heb jij nog wat rucola over of ziet jouw rucola er niet zo heel erg florisant meer uit? Maak er dan een heerlijke pesto van. Vervang de pijnboompitten door een flinke hand walnoten. Je hoeft ze niet eerst in een droge koekenpan te bakken, maar kunt ze direct verwerken. In de vriezer heb ik eigenlijk altijd wel zakjes met geraspte kaas liggen. In deze pesto gebruikte ik dus geraspte belegen kaas in plaats van Parmezaanse.

Rucola heeft een beetje bitter smaakje van zichzelf. Niet iedereen houdt daarvan. Hef dat bittertje op door er wat citroensap aan toe te voegen.

Smeer het lekker op een toastje of een stukje stokbrood. Misschien zelfs een lekker vers gebakken baguette? Maar als dip voor een stengel bleekselderij of een stuk wortel kan ik het ook zeker aanbevelen.

rucola pesto

Rucola pesto

Een pesto van rucola met walnoten en belegen kaas is een goedkopere variant van zijn bekende broertje, de pesto alla genovese. Maar minstens net zo lekker!
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten
 

  • 70 gram rucola
  • 1 flinke hand walnoten
  • 1 handje geraspte kaas (naar keuze)
  • olijfdolie

Aan de slag
 

  • Doe de rucola, kaas en walnoten in de keukenmachine of blender.
  • Giet er een beetje olijfolie op en zet de machine aan.
  • Schraap de pesto telkens van de kant weg en voeg telkens wat olijfolie toe.
  • Herhaal tot je een heerlijk smeerbare pesto hebt.

 

Bewaaradvies

Je kunt de rucola pesto maximaal een week bewaren in een goed afgesloten potje.
In de vriezer is het veel langer houdbaar. Voor het gemak kun je het invriezen in een ijsblokjesvorm. Bewaar de blokjes pesto – na invriezing – in een afgesloten bak in de vriezer.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
rucola pesto
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *