Rucola pesto

Een pesto van rucola met walnoten en belegen kaas is een goedkopere variant van zijn bekende broertje, de pesto alla genovese. Maar minstens net zo lekker!

rucola pesto

Denk je aan pesto dan denk je aan basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Maar pesto is niets meer dan ‘gestampt’. En zegt dus eigenlijk nog niets over de ingrediënten. Alhoewel de originele pesto wel deze ingrediënten bevatte. Die pesto wordt ook wel Pesto alla Genovese genoemd. Doordat er pijnboompitten en Parmezaanse kaas of pecorino wordt gebruikt is die pesto best wel prijzig. Rucola pesto is eigenlijk een goedkopere variant, maar minstens net zo lekker!

Rucola pesto

Heb jij nog wat rucola over of ziet jouw rucola er niet zo heel erg florisant meer uit? Maak er dan een heerlijke pesto van. Vervang de pijnboompitten door een flinke hand walnoten. Je hoeft ze niet eerst in een droge koekenpan te bakken, maar kunt ze direct verwerken. In de vriezer heb ik eigenlijk altijd wel zakjes met geraspte kaas liggen. In deze pesto gebruikte ik dus geraspte belegen kaas in plaats van Parmezaanse.

Rucola heeft een beetje bitter smaakje van zichzelf. Niet iedereen houdt daarvan. Hef dat bittertje op door er wat citroensap aan toe te voegen.

Smeer het lekker op een toastje of een stukje stokbrood. Misschien zelfs een lekker vers gebakken baguette? Maar als dip voor een stengel bleekselderij of een stuk wortel kan ik het ook zeker aanbevelen.

rucola pesto

Rucola pesto

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Een pesto van rucola met walnoten en belegen kaas is een goedkopere variant van zijn bekende broertje, de pesto alla genovese. Maar minstens net zo lekker!
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 70 gram rucola
  • 1 flinke hand walnoten
  • 1 handje geraspte kaas (naar keuze)
  • olijfdolie

Instructies
 

  • Doe de rucola, kaas en walnoten in de keukenmachine of blender.
  • Giet er een beetje olijfolie op en zet de machine aan.
  • Schraap de pesto regelmatig van de kant weg. Voeg steeds een beetje olijfolie toe tot je een smeerbare pesto hebt.

Sylvia’s tips

De rucola pesto is in de koelkast maximaal een week houdbaar in een goed afgesloten potje.
In de vriezer is het veel langer houdbaar. Voor het gemak kun je het invriezen in een ijsblokjesvorm. Bewaar de bevroren blokjes pesto in een afgesloten bak in de vriezer.
Dressing, Saus
Italiaans
Pesto, Pesto met rucola, Pesto met walnoten, Rucola pesto
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info