Denk je aan pesto dan denk je aan basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Maar pesto is niets meer dan ‘gestampt’. En zegt dus eigenlijk nog niets over de ingrediënten. Alhoewel de originele pesto wel deze ingrediënten bevatte. Die pesto wordt ook wel Pesto alla Genovese genoemd. Doordat er pijnboompitten en Parmezaanse kaas of pecorino wordt gebruikt is die pesto best wel prijzig. Rucola pesto is eigenlijk een goedkopere variant, maar minstens net zo lekker!
Rucola pesto
Heb jij nog wat rucola over of ziet jouw rucola er niet zo heel erg florisant meer uit? Maak er dan een heerlijke pesto van. Vervang de pijnboompitten door een flinke hand walnoten. Je hoeft ze niet eerst in een droge koekenpan te bakken, maar kunt ze direct verwerken. In de vriezer heb ik eigenlijk altijd wel zakjes met geraspte kaas liggen. In deze pesto gebruikte ik dus geraspte belegen kaas in plaats van Parmezaanse.
Rucola heeft een beetje bitter smaakje van zichzelf. Niet iedereen houdt daarvan. Hef dat bittertje op door er wat citroensap aan toe te voegen.
Smeer het lekker op een toastje of een stukje stokbrood. Misschien zelfs een lekker vers gebakken baguette? Maar als dip voor een stengel bleekselderij of een stuk wortel kan ik het ook zeker aanbevelen.
Recept rucola pesto
Materiaal
Ingrediënten
- 70 gram rucola
- 1 flinke hand walnoten
- 2 el parmebaas
- olijfdolie
Zo maak je het
- Doe de rucola, parmebaas en walnoten in de keukenmachine of blender.
- Giet er een beetje olijfolie op en zet de machine aan.
- Schraap de pesto regelmatig van de kant weg. Voeg steeds een beetje olijfolie toe tot je een smeerbare pesto hebt.
Extra info
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!