Ghee

Ghee = geklaarde boter. Je kunt dit natuurlijk kant en klaar kopen. Tegenwoordig zelfs bij de supermarkt. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Het lijkt veel werk, maar het valt reuze mee. De eerste keer werd het een rommeltje in de keuken omdat ik het eigenlijk verkeerd deed. Onderstaand recept werkt sneller en schoner.

 

 

ghee

Ghee

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten
 

  • 2 pakken roomboter

Aan de slag
 

  • Zet een pan met zware bodem op laag vuur en laat de boter smelten.
  • Draai het vuur wat hoger en breng het aan de kook zodat de boter gaat schuimen.
  • Draai dan het vuur helemaal laag en verwarm het nog 45 minuten, onafgedekt en zonder te roeren. Op die manier zakt het melkeiwit naar de bodem en kleurt het licht. Daarboven verschijnt een heldere vloeistof.
  • Neem de pan van het vuur en en schenk het door een zeef waar een fijngeweven kaasdoek in ligt.
  • Herhaal bovenstaande stappen net zo vaak tot er alleen nog maar heldere vloeistof is. Schenk het dan in een glazen pot en sluit deze goed.
  • De ghee blijft zo maandenlang goed.
Heb jij dit recept al eens gemaakt?Laat hieronder een bericht achter of tag #SilphyasKitchen op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *