Glutenvrij

Glutenvrije recepten in overvloed. Weet je dat heel veel van nature gewoon al glutenvrij is? Goed nieuws dus voor mensen die glutenvrij eten omdat ze zo hopen af te vallen. Het probleem schuilt vaak in de zin ‘kan sporen bevatten van…’ Wanneer je namelijk coeliakie hebt is een glutenvrij dieet pure noodzaak. Havervlokken is zo’n product dat van nature glutenvrij is. Maar het kan sporen bevatten van. Allergenen staan gelukkig vetgedrukt op verpakkingen, dus je ziet in één oogopslag waar je aan toe bent.

In veel – maar niet in alle – gevallen vermeld ik dat je voor een glutenvrij dieet gecertificeerde glutenvrije havervlokken nodig hebt in plaats van de reguliere havervlokken.

pikante filet americain
Dit recept heb ik meermaals gezien, hard gelachen en telkens weer weg geklikt. En dat komt door het hoofdingrediënt. Als
huzarensalade
Mijn man eet tijdens de lunch het liefst twee boterhammen met cervelaat en huzarensalade. Toen onlangs de emmer weer leeg
gegrilde bloemkoolschijf
🍴 2 personen 🕒 20 minuten
groentebouillon
🍴 2 liter 🕒 1 uur en 45 minuten
bloemkoolsaus
🍴 450 ml 🕒 30 minuten
frambozen smoothiebowl
🍴2 porties 🕒 10 minuten
beyond texas burger
🍴2 porties 🕒 30 minuten
mango smoothiebowl
🍴2 porties 🕒 10 minuten
flatbread met paddenstoelenmix
🍴 6 porties 🕒 35 minuten
bananenwafels
🍴 6 wafels 🕒 10 minuten
pastinaaksoep
🍴 4-6 porties 🕒 15 minuten
jus met champignons
🍴 halve liter 🕒 15 minuten
Pompoensoep
Sinds een paar jaar ben ik helemaal verslingerd aan pompoen. Of het nu gaat om soep of curry, taart of
rijstebrij
🍴2 porties 🕒 15 minuten
tuinbonen hummus
🍴1 pot 🕒 10 minuten
groene salade met linzen
🍴 2 porties 🕒 15 minuten
bananencake
🍴14 plakken 🕒 50 minuten
boerenkool smoothie
🍴2 porties 🕒 5 minuten