Slabootjes gevuld met zomerse bonenschotel

Zelfs met warm weer kan ik een ‘Mexicaanse bonenschotel’ heel erg waarderen. Of misschien moet ik zeggendan kan ik het juist waarderen. Deze slabootjes gevuld met zomerse bonenschotel zijn onweerstaanbaar!

Binnen vijftien minuten heb je deze maaltijd op tafel staan. Het is zelfs geschikt om mee te nemen voor een picknick.

Super makkelijk recept

Tijdens de zomermaanden of wanneer we met vakantie zijn eet ik graag zo makkelijk mogelijk. Maar het moet wel voedzaam zijn en liefst koud of eenpansgerechten.

Deze slabootjes gevuld met zomerse bonenschotel is zo’n recept. Het is zo ontzettend makkelijk en snel klaar te maken, dat ik het graag op de camping eet. Herken je de camping borden?

Je zou het zelfs onderweg klaar kunnen maken. Het enige dat je echt nodig hebt is een mes(je). Ook zonder snijplank kun je dit namelijk prima maken.

Het recept is genoeg voor 2 tot.3 personen en ook heerlijk als lunch of bijgerecht tijdens een barbecue.

Opmerking bij de ingrediënten

  • Bonen – in dit gerecht gebruikte ik kidneybonen, maar je kunt ook zwarte bonen, witte bonen of een mix van bonen gebruiken.
  • Komkommer – mijn komkommer had een harde en stugge schil, dus deze verwijderde ik maar dit kun je ook achterwege laten. De zaadlijst verwijderde ik omdat het geheel anders te nat wordt.
  • Jalapeños – je kunt ook verse gebruiken, maar deze zijn minder uitgesproken – lees zurig – van smaak. Gebruik meer of minder plakjes naar smaak.
  • Citroensap – dit kun je ook vervangen door limoensap of helemaal achterwege laten als je het direct serveert.
slabootjes

Slabootjes gevuld met zomerse bonenschotel

Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik bonen, 200 gram
  • 1 blik maïs, klein blikje
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • ¼ komkommer
  • 6 plakjes groene jalapeños, uit pot
  • citroensap

Optioneel

  • hot salsa

Instructies

  • Doe de bonen en maïs in een vergiet en spoel ze af. Laat goed uitlekken en hevel ze over naar een schaal. Voeg de plakjes jalapeño toe.
  • Snijd de tomaatjes door de helft, in kwarten of in plakjes. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst met een lepeltje en snijd de komkommer in blokjes. Voeg toe aan de schaal.
  • Halver de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Voeg dit ook toe aan de schaal. Sprenkel er citroensap over, ik hou wel van een beetje zurig. Schep alles nu voorzichtig door elkaar.
  • Haal de bladeren los van de sla en was ze af. Dep ze goed droog. Schep wat van het mengsel in een slablad en serveer eventueel met (hot) salsa.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 526kcal | Koolhydraten: 47.6gr | Eiwit: 26.1gr | Vet: 19.3gr | Waarvan verzadigd: 2.3gr | Zout: 0.45gr | Vezels: 29.1gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie