Mango mousse

Geen idee waar het vandaan komt ineens, maar ik heb een beetje een mango-tic onderhand. Heerlijk in de smoothies, salades, gewoon uit het vuistje en nu dus ook als mousse. What’s next? Sinds ik geen moeite meer heb met het blootleggen van dit heerlijke fruit kan ik er geen genoeg van krijgen.

Dat is het eerste ingrediënt. Benieuwd naar het andere? Lees dan vooral even verder…

mango mousse

Het is misschien even een vreemd idee, maar tofu is het tweede ingrediënt. WACHT! Klik nog niet weg. Het is echt een aanrader dit gerechtje. Het is superlekker, redelijk luchtig en heerlijk fris.

Recept mango mousse

Waardering

Bereidingstijd 10 minuten
Opstijven in de koelkast 4 uur
2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 2 mango’s
  • 200 gram zijden tofu

Optioneel

  • zoetstof naar keuze (bijv. maple syrup)
  • kaneel
  • chocolade
  • vers fruit
  • gehakte nootjes
  • kardemom

Zo maak je het

  • Snijd de mango’s in de lengte aan beide kanten langs de ‘pit’.
  • Pureer de mango’s.
  • Mix 200 gram mango puree met de zijden tofu en zet de rest van de puree in de koelkast tot gebruik. Gebruik voor het mixen / opkloppen van de mousse een staafmixer, blender, nutri bullet, keukenmachine of handmixer.
  • Aan de volgende stap voegde ik een halve theelepel kaneel toe. Kardemom is ook heel geschikt voor dit dessert.
  • Schenk de mousse in twee schaaltjes, coupes of mooie glazen. Laat het minimaal vier uur opstijven in de koelkast.
  • Aan de volgende stap voegde ik een theelepel dadelstroop toe. De mango’s zijn zoet, dus nodig is het niet.
  • Schenk de rest van de puree over de mousse.
  • Om het extra feestelijk te maken schaafde ik wat pure chocolade over de mousse. Schraap hiervoor met een scherp mes langs een stukje chocolade.
    Je kunt ook gehakte nootjes of vers fruit toevoegen om het dessert feestelijk(er) te maken.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Opmerking bij de ingrediënten

  • Zijden tofu – niet iedere supermarkt verkoopt het, maar EkoPlaza en Odin verkopen het zeker. Ook de Oosterse supermarkt zal het in huis hebben.
  • Mango’s – wanneer de mango’s lekker rijp en sappig zijn, zijn ze ook zoet genoeg om zoetstof achterwege te laten.
  • Zoetstof – voor als je het nog wat zoeter wilt hebben kun je maple syrup of dadelstroop gebruiken.

Voorbereiden, bewaren en variatie

Je kunt deze mousse 1 tot 2 dagen van tevoren al klaarmaken. Makkelijk dus als je eters krijgt en je op de avond zelf niet zo lang in de keuken wil staan.

Maak de mango mousse extra feestelijk door er wat geschaafde chocolade of gehakte nootjes over te strooien. Ter variatie kun je ook nog kaneel aan de mousse toevoegen of kardemom.

Varieer met het fruit. Maak ook eens aardbeien-, kiwi-, passievrucht- of roodfruit mousse. Gebruik in dat geval 200 gram fruit om te mixen met de tofu en nog eens 150 tot 200 gram om als puree over de mousse te schenken.

“Een toet moet!”

Wanneer we met collega’s uit eten gingen of een diner hadden voor heel kantoor, zei mijn oud-collega (hej Ellen) na het eten altijd ”een toet moet!”. Het maakte niet uit hoeveel ze had gegeten, een toetje hoorde er gewoon bij. Ik moet daar altijd aan denken als wij een toetje eten.

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review