Mango mousse (met maar 2 ingrediënten)

Geen idee waar het vandaan komt ineens, maar ik heb een beetje een mango-tic onderhand. Heerlijk in de smoothies, salades, gewoon uit het vuistje en nu dus ook als mousse. What’s next?

Sinds ik geen moeite meer heb met het blootleggen van dit heerlijke fruit kan ik er geen genoeg van krijgen.

mango mousse

Het is misschien even een vreemd idee om tofu te gebruiken voor een dessert, maar ik kan je echt aanraden om het toch te proberen! Het is echt superlekker, redelijk luchtig en heerlijk fris.

Ingrediënten voor mango mousse

Exacte hoeveelheden en instructies vind je onderaan de pagina in het recept.

Met maar twee basis ingrediënten kun je deze heerlijke mousse al maken.

  • Zijden tofu: voor deze mousse heb je echt een zijdezachte tofu nodig. Niet iedere supermarkt verkoopt het, maar EkoPlaza of Odin verkopen het zeker. Ook de Oosterse supermarkt zal het in huis hebben.
  • Mango’s: zoek een heerlijk sappige rijpe mango en je zit goed.

Zo maak je de mango mousse

  1. Snijd de mango’s aan beide kanten langs de ’pit’ en haal het vruchtvlees eruit.
  2. Haal de zijden tofu uit de verpakking, laat het vocht weglopen.
  3. Pureer de mango’s.
  4. Mix de helft van de puree met de tofu in een blender, met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet de rest van de puree in de koelkast.
  5. Verdeel over twee coupes, schaaltjes of mooie glazen.
  6. Laat het minimaal vier uur opstijven in de koelkast.
  7. Schenk de rest van de puree over de mousse.
mango mousse

Tips

Onderstaand recept is voor twee personen. Ben je geen grote eter of heb je een flink avondmaal gehad, dan kun je hier prima met vier personen van eten.

Je kunt deze mousse 1 tot 2 dagen van tevoren al klaarmaken. Makkelijk dus als je eters krijgt en je op de avond zelf niet zo lang in de keuken wil staan.

Maak de mango mousse extra feestelijk door er wat geschaafde chocolade of gehakte nootjes over te strooien. Ter variatie kun je ook nog kaneel aan de mousse toevoegen of kardemom.

Varieer met het fruit. Maak ook eens aardbeien-, kiwi-, passievrucht- of roodfruit mousse. Gebruik in dat geval 200 gram fruit om te mixen met de tofu en nog eens 150 tot 200 gram om als puree over de mousse te schenken.

“Een toet moet!”

Wanneer we met collega’s uit eten gingen of een diner hadden voor heel kantoor, zei mijn oud-collega (hej Ellen) na het eten altijd ”een toet moet!”. Het maakte niet uit hoeveel ze had gegeten, een toetje hoorde er gewoon bij. Ik moet daar altijd aan denken als wij een toetje eten.

mango mousse

Mango mousse

Prep: 10 min
Opstijven in de koelkast: 4 uur
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een heerlijke frisse en luchtige mousse, wie houdt daar nu niet van?

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 mango’s
  • 200 gram zijden tofu

Optioneel

  • zoetstof maple syrup, dadelstroop etc.
  • kaneel
  • chocolade
  • vers fruit
  • gehakte nootjes
  • kardemom

Instructies

  • Snijd de mango’s in de lengte aan beide kanten langs de ‘pit’.
  • Pureer de mango’s.
  • Mix 200 gram mango puree met de zijden tofu en zet de rest van de puree in de koelkast tot gebruik. Gebruik voor het mixen / opkloppen van de mousse een staafmixer, blender, nutri bullet, keukenmachine of handmixer.
  • Aan de volgende stap voegde ik een halve theelepel kaneel toe. Kardemom is ook heel geschikt voor dit dessert.
  • Schenk de mousse in twee schaaltjes, coupes of mooie glazen. Laat het minimaal vier uur opstijven in de koelkast.
  • Aan de volgende stap voegde ik een theelepel dadelstroop toe. De mango’s zijn zoet, dus nodig is het niet.
  • Schenk de rest van de puree over de mousse.
  • Om het extra feestelijk te maken schaafde ik wat pure chocolade over de mousse. Schraap hiervoor met een scherp mes langs een stukje chocolade.
    Je kunt ook gehakte nootjes of vers fruit toevoegen om het dessert feestelijk(er) te maken.

Sylvia’s tips

Na een uitgebreid avondmaal is bovenstaand recept genoeg voor vier personen.
Dessert
Nederlands
Mango mousse, Mango recept, Mousse recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 754 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review