Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Maaltijd: Bijgerecht

Wist jij dat het zo eenvoudig was om zelf pommes duchesse te maken?

Wist jij dat het zo eenvoudig was om zelf pommes duchesse te maken?

Pommes duchesse vind ik toch wel zo’n feestelijk tintje hebben. Waarschijnlijk omdat ik ze vroeger alleen rond de feestdagen te eten kreeg. Tegenwoordig wil ik ze nog wel eens vaker eten. Maar waarom zou je ze kant en klaar kopen, als je ze ook zelf […]

Deze SG tempeh kering kan gewoon niet mislukken!

Deze SG tempeh kering kan gewoon niet mislukken!

Dit recept van Martha de Moré kwam ik tegen op een Facebook-pagina die gericht is op (Philips) Airfryer recepten. Ik heb toestemming gekregen om haar eigen recept met jullie te delen. De sg tempeh kering is gemaakt in een Philips AF, en ik een ander […]

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten groeten, waaronder sperziebonen, spitskool, taugé, kousenband, witte kool etc. Aangezien ik nog broccoli in de vriezer had, gebruikte ik dat voor mijn urap urap, zonder andere groenten. Dit recept […]

Uppittu | Kruidige aardappelblokjes met griesmeel

Uppittu | Kruidige aardappelblokjes met griesmeel

Tijdens mijn eeuwige zoektocht naar nieuwe kookboeken en leuke hebbedingen voor in de keuken, vond ik een wel heel grappig kookboek: Het Bollywood Kookboek. Bekende Bollywood-sterren geven in dit boek hun lievelingsrecepten. Onderstaand uppittu recept komt uit Mangalore en wordt vaak bij het ontbijt of […]

Pompoen hummus

Pompoen hummus

Ik ben dol op pompoen: als sier in de tuin, maar vooral als gerecht op mijn bord. Het maakt me niet zo veel uit wat er mee wordt gemaakt. Ik geloof dat ik alles van pompoen lekker vind. Niet iedere pompoen overigens, maar dat is […]

Bloemkoolsalade: verrassend fris en lekker knapperig

Bloemkoolsalade: verrassend fris en lekker knapperig

Met bloemkool kun je heel veel kanten uit. Maar dat je er ook zo’n lekkere salade van kon maken, dat wist ik nog niet! Om deze bloemkoolsalade snel op tafel te krijgen snijd je de bloemkool eerst op een supersnelle manier en daarna maak je […]

Sambal Malakka

Sambal Malakka

En weer zo’n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar oelek en badjak. Toch maar eens een hele lading met verschillende potjes gaan maken. Sambal is ook lekker op een broodje kaas! Stemmen: 0 Score: […]

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah, wanneer ik het woord uitspreek loopt het water me weer in de mond. Wat een heerlijke balletjes zijn dit zeg! En ze kunnen altijd en overal zeg maar. Bij de borrel of ’s avonds voor de buis als snack, maar ook als bijgerecht bij […]

Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

Als er toch iets is wat ik een guilty pleasure vind, dan zijn het wel broodjes shoarma. Natuurlijk kun je die broodjes bij de supermarket kopen en ze in het broodrooster stoppen. Maar er gaat niets boven zelfgemaakte pitabroodjes. Invriezen Je kunt ze makkelijk invriezen. […]

Gemarineerde paprika’s

Gemarineerde paprika’s

Met deze gemarineerde paprika’s kun je lekker variëren. Eet ze als borrelhapje met een stukje kaas of een frisse dip. Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze toe aan salade. Verwerk ze in een soep. Of gewoon lekker bij een goed stuk vlees. Dit […]