Maaltijd: Ontbijt

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Bananenpannenkoekjes: zo wordt het ontbijt een feest

Wat een feest vond ik het toen ik deze bananenpannenkoekjes ontdekte! En hoe simpel ook: neem wat bananen en eieren en je bent eigenlijk al klaar. Voor het lekkere doe ik er nog wat kaneel door, maar je kunt er natuurlijk ook gemberpoeder of kurkuma […]

Baguettes zelf bakken doe je zo!

Baguettes zelf bakken doe je zo!

Toen we onlangs weer in Frankrijk waren heb ik een baguette-bakvorm meegenomen. Ik had hem al vaker in de winkel zien liggen, maar vond het wat overdreven om mee te nemen. Nu ik een KitchenAid♥ heb, besloot ik het toch maar te doen. En blij […]

Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet

Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet

Mensen willen nog weleens vreemd opkijken als ze vragen wat ik zoal ontbijt. Ik eet net zo makkelijk een boterham met hagelslag (lekker Hollands) als een ontbijt met roerei, worst en witte bonen in tomatensaus (Engels) of een heerlijk stuk appeltaart!

Paleo en dus glutenvrij

Als we dit eten dan is het meestal tijdens het kampeerseizoen en in het weekend dus ook nog. Dan is er wat meer tijd. Niet dat je er nu zo veel tijd aan hoeft te besteden, maar toch wat meer dan ik op een gemiddelde werkdag heb. Het recept heb ik destijds via een een Paleo website gevonden, maar inmiddels is het helemaal eigen geworden.

Het is natuurlijk niet echt appeltaart, want je hebt geen deeg, maar het is vreselijk lekker!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Appeltaartontbijt
Appeltaart
Print
Maaltijd Ontbijt
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minteun
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Ontbijt
Keuken Paleo
Voorbereiding 5 minteun
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Appeltaart
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes en meng met de rozijnen.
  3. Verdeel dit over twee kleine of vier hele kleine ovenschaaltjes.
  4. Mix alle overige ingrediënten en giet dat er overheen.
  5. Strooi nu - al dan niet gehakt - de rauwe noten er over.
  6. Minuutje of 20 in de oven en dan smullen maar.
Spinazie: daar word je groot en sterk van

Spinazie: daar word je groot en sterk van

  Het lijkt helemaal hip te zijn al die groene smoothies. Zo hip dat er meerdere boeken over geschreven zijn. En wie weet ga ik er wel eens eentje aanschaffen. Zeker na vanmorgen de eerste groene smoothie met spinazie gedronken te hebben. Ontbijt, belangrijkste maaltijd van […]

Smeerproppen: a.k.a. pisang goreng

Smeerproppen: a.k.a. pisang goreng

Pisang goreng of smeerproppen. Voor mij is er een duidelijk verschil in bereiding. Het is heerlijk als ontbijt, maar ook als bijgerecht(je) bij de rijsttafel. In Nederland vind je ze veelal als homp banaan, of overlangs gesneden, in een beslag en dan gebakken/gefrituurd. Verschil tussen […]

Vandaag is PAARS: ontbijt, lunch en nagels!

Vandaag is PAARS: ontbijt, lunch en nagels!

Ontbijt

Het heet ont”bijt”, maar er valt weinig te bijten in deze overheerlijke smoothie van frambozen, bramen, banaan en amandeldrank. Hier had ik toch echt heel wat meer van moeten maken zo lekker was het. De kleur was een beetje vreemd, maar dat paars paste wel prima bij mijn nagellak.

Lunch

De lunch bestond uit een salade van appel, waterkers, noten, paprika, rettich en gemengde sla. De saladebar op het werk is zo gek nog niet! Verder nam ik een hardgekookt eitje en een groot glas water.

Diner

Op dit moment zijn courgettes volop verkrijgbaar. Onlangs zag ik ze bij een supermarkt liggen voor € 0,29! Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de gele en de groene courgette, maar het oogt wel leuk natuurlijk. En het is weer eens wat anders. Buiten de koelkast (13°C) kun je de courgette wel een week bewaren.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pasta met courgette en doperwten
Print
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Print
Instructies
  1. Indien gewenst bak je de spekreepjes uit. Als laatste kun je die dan toevoegen.
  2. Kook de pasta volgens recept / zoals je gewend bent.
  3. Was de courgettes goed onder de kraan. Schil met een dunschiller mooie lange linten.
  4. Pers de citroen en zet het sap even weg.
  5. Verwarm ondertussen de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook. Schep de knoflook uit de pan (tegen aanbranden) en wok de courgettelinten en doperwten in dezelfde olie tot ze gaar zijn.
  6. Voeg nu de crème fraîche en het citroensap toe en verwarm het geheel.
  7. Schep de knoflook er weer bij en breng op smaak met peper en zout.
  8. Schik de pasta op een bord of schaal en schep de courgettelinten er op. Strooi er gescheurde blaadjes basilicum over en besprenkel met citroensap.
Exotische smoothie met ananas en gember

Exotische smoothie met ananas en gember

Niet iedereen vindt het prettig om ’s morgens brood of iets dergelijks te eten, maar ontbijt is wel zo’n beetje de belangrijkste maaltijd van de dag! Je lichaam en al haar functies moeten weer op gang komen na een nacht rust. Dit doe je het beste […]